Stay Connected KAL - week 3

16 okt. 2020

We breien nu verder met de Ecopuno Print. We gaan de steken voor het midden en na het midden als volgt indelen, plaats eventueel stekenmarkeerders tussen de patroondelen:

Kantsteek, omslag, *(plaats markeerder) 2 steken tricot, 10 steken diagonale vlechtsteek, 2 steken tricot (plaats markeerder), 13 steken ribbelwaaier (plaats markeerder). Deze indeling vanaf * aanhouden tot de middensteek. Eventueel nog een x-aantal steken tricot breien. Maak een omslag en brei de middensteek recht.

Na de middensteek: maak en omslag, brei x-aantal steken tricot, *13 steken ribbelwaaier, 2 steken tricot, 10 steken diagonale vlechtsteek, 2 steken tricot. Herhaal vanaf *en eindig met een omslag en de laatste steek recht.

De meerderingen brei je in tricot.

Gebruikte steken:

Tricot: heengaande naald recht breien en teruggaande naald averecht breien.

Diagonale vlechtsteek: 

naald 1: 5 maal 2 steken linksom draaien, sla de eerste steek over en brei de tweede steek in de achterlus en laat op de naald staan. Brei hierna de eerste steek en in de voorlus en laat beide steken van de naald glijden (10 steken).

naald 2: 5 maal 2 steken averecht rechtsom draaien, sla de eerste steek over en brei de tweede steek averecht in de voorlus en laat op de naald staan. Brei hierna de eerste steek averecht in de voorlus en laat beide steken van de naald glijden (10 steken).

Herhaal naald 1 en 2.

Ribbelwaaier:

Naald 1: *6 recht, omslag, 5 recht, aro (1 steek recht afhalen, 1 recht breien en afgehaalde steek overhalen). 

Naald 2 en alle naalden aan de verkeerde kant: alle steken recht breien, ook de omslag (Let op! In het filmpje zeggen we per ongeluk averecht, maar dit klopt niet. De naalden aan de verkeerde kant breien met recht).

Naald 3: 2 recht samen breien, 4 recht, 1 omslag, 1 recht, 1 omslag, 4 recht, aro

Naald 5: 2 recht samen breien, 3 recht, 1 omslag, 3 recht, 1 omslag, 3 recht, aro

Naald 7: 2 recht samen breien, 2 recht, 1 omslag, 5 recht, 1 omslag, 2 recht, aro

Naald 9: 2 recht samen breien, 1 recht, 1 omslag, 7 recht, 1 omslag, 1 recht, aro

Patroonherhaling: naald 1 t/m 10 herhalen

Brei 1 maal de patroonherhaling met de Ecopuno Print (10 naalden) en eenmaal de patroonherhaling met Colorissimo (10 naalden).

Bekijk hier de tutorial: