Summer Around the Corner CAL2017 - de voorbereidingen

29 apr. 2017

Er is in 2018 een nieuwe versie gehaakt met andere materialen. Voor de patronen in de Summer Lace kun je naar beneden scrollen in de betreffende blogpost.

De Summer Around the Corner CAL2017 (met dank nog aan Cindy voor het bedenken van de naam) start op vrijdag 12 mei 2017 en loopt over 8 weken. De patronen worden hier gepubliceerd elke vrijdag om 8 uur. Per week heb je ongeveer 3 uur te haken (gemiddelde inschatting). We gaan verschillende steken haken en met kleuren spelen, dus het wordt een feestje!

Materiaal waarmee hebben gehaakt is Summer Lace, totaal 5 bollen. Wij hebben 2 bollen van 1 kleur degradé en dan 1 bol van een andere kleur degradé en dan nog 2 effen kleuren ieder 1 bol. Summer Lace is een katoen met een beetje elastaan en is superzacht, bollen zijn 50 gram en een looplengte van 190 m.

Wij hebben pakketten samengesteld in 3 kleurstellingen - summer breeze (blauwtinten zoals voorbeeld), pink sunset (rozetinten) en beach fun (natuurtinten).

Verder heb je nodig een tunische haaknaald met draad. Je kunt hiervoor hout kiezen of kunststof en vergeet dan niet het draad erbij te bestellen als je dat nog niet hebt. De maat haaknaald voor een normale hand van haken is 5,5 mm. Haak je strakker, gebruik dan 6 mm. Haak je wat losser, dan kun je een 5 mm gebruiken. Voor de lengte van de draad is 50 of 60 cm het handigste.

Nog wat sfeerfoto's van de sjaal zoals hij eruit gaat zien na de 8 weken.

Het langste gedeelte is ongeveer 180 cm.

Heb jij er ook zo'n zin in?