Summer Around the Corner CAL2018 - patroon week 2

10 mei 2018

Voor de patronen met Summer Lace, scroll naar beneden. De versie hierboven is van de Allegro Degradé in combinatie met 365 Cotone. De stola wordt geheel met 2 kleuren gehaakt. We haken altijd met de Allegro Degradé. De 2e kleur die we gebruiken wordt afgewisseld.

Deze week gaan de full stitch haken. We gebruiken deze week kleur 4 en kleur 2.

We gaan niet meer extra steken erbij maken, we houden nu steeds 60 steken. Maar we gaan nu wel om de rij meerderen aan het begin en minderen aan het einde zodat de stola schuin wegloopt (zie foto). 

Het om de rij meerderen in de full stitch is heel makkelijk. Je haakt elke rij tussen de 2 eerste lussen.

Het minderen doen we door in de teruggaande rij met kleur 4 ook bij de eerste teruggaande steek de omslag direct door 2 lussen te halen. LET OP: bij de heengaande rij ook in deze laatste opening insteken.

PATROON WEEK 2

Je bent geëindigd met een heengaande toer in kleur 4 vorige week. Hecht in de teruggaande rij kleur 2 aan en haak een teruggaande en heengaande rij in kleur 2, pak dan kleur 4 weer op en haak een teruggaande en heengaande rij in kleur 4. Blijf de kleuren zo afwisselen en blijf tegelijkertijd aan het begin meerderen door ALTIJD tussen de eerste 2 lussen in te steken en aan het einde minderen met kleur 4.

Haak 14 heengaande rijen in kleur 4 en eindig met een heengaande rij in kleur 4. Het deel in de full stitch is circa 20 cm in de haakrichting gemeten.

Bekijk hier het filmpje met de Summerlace van week 2:

 

 

 

PATROON SUMMER LACE 

 

Deze week gaan de full stitch haken. We gebruiken deze week kleur 2, 3 en 4.

We gaan niet meer meerderen, we houden nu steeds 61 steken. Maar we gaan nu om de rij meerderen aan het begin en minderen aan het einde. 

Het om de rij meerderen in de full stitch is heel makkelijk. Je haakt elke rij tussen de 2 eerste lussen.

Het minderen doen we door in de teruggaande rij met kleur 3 ook bij de eerste teruggaande steek de omslag direct door 2 lussen te halen. We beginnen hiermee in de 2e teruggaande rij met kleur 3. LET OP: bij de heengaande rij ook in deze laatste opening insteken.

 

PATROON WEEK 2

De eerste heengaande rij haken we nog in dezelfde kleur als week 2, kleur 2. Haak nog wel in het patroon van de vorige week, haak om en om een averechte en een gewone tunische steek. Hecht aan het einde een nieuwe kleur aan, kleur 3. Haak de teruggaande rij in kleur 3. Kleur 2 hechten we af. De heengaande rij (en elke volgende heengaande rij) haken we nu de full stitch.

Hecht in de teruggaande rij kleur 4 aan en haak een teruggaande en heengaande rij in kleur 4, pak dan kleur 3 weer op en haak een teruggaande en heengaande rij in kleur 3. Blijf de kleuren zo afwisselen en blijf tegelijkertijd aan het begin meerderen door ALTIJD tussen de eerste 2 lussen in te steken en aan het einde minderen met kleur 3.

Haak 14 heengaande rijen in kleur 3 en eindig met een heengaande rij in kleur 4. We hebben nu ongeveer 15 cm gehaakt.

 

Bekijk het filmpje bovenaan in deze post.