Summer around the corner CAL2019 - patroon week 5

17 mei 2019

Deze week gaan we 2 soorten steken combineren en haken we met kleur 1 en kleur 3.

We haken een schelp en daartussen een gewone en een gedraaide tunische steek, waardoor je dat V'tje krijgt. De gedraaide tunische steek hebben we ook in week 1 al gedaan.

De schelp maken we door in de teruggaande rij een omslag door 3 lussen tegelijk te halen. Hierdoor wordt een bundeltje gecreëerd.

 

Beginrij: we haken een teruggaande rij met kleur 1 en we haken in de heengaande rij de gewone tunische steek (70 steken).

Patroon van week 5

Teruggaande rij: kantsteek, *een losse haken, dan omslaan en door 3 lussen halen, 1 losse haken, tweemaal een gewone teruggaande steek haken*. Herhaal * * maar eindig de herhaling bij het haken van de losse (de tweede losse). 

Heengaande rij: *pak een lus op als bij een full stitch (naast de schelp), dan bovenop en schelp, dan als bij een full stitch (andere kant naast de schelp), 1 gewone tunische steek en 1 gedraaide tunische steek*. Herhaal * * tot einde en eindig met een kantsteek.

Haak zo 26 rijen, waarbij je steeds kleur 1 en 3 afwisselt. Dit is circa 30 cm. We eindigen met een heengaande rij in kleur 3.