Summer Vibes MAL2022 - patroon deel 5

4 sep. 2022

NB: met Allora Handdyed gebruik je deze voor de 3 kleuren Allora, dus let op of je wel of niet hoeft af te hechten.

We gaan eerst een deel in de full stitch haken. Hecht Allora (kleur 1) aan, maak de laatste doorhaling van de laatste rij van vorige week met Allora (kleur 1). In het patroon van de full stitch gaat het meerderen eigenlijk vanzelf goed. Je maakt een full stitch voor de middensteek, dan een breisteek in de middensteek en weer een full stitch na de middensteek.

Meerderen: steek voor de middensteek in de ruimte tussen de steken van voor naar achteren in (full stitch), haak de middensteek als een breisteek, maak ook weer na de middensteek een full stitch. Plaats een stekenmarkeerder om de middensteek.

2 steken averecht samenhaken: haal de draad naar voren, steek zoals bij de gewone tunische steek door 2 lussen heen, sla om en haal een lus op.

Rij 1: haak de eerste 2 steken samen met een gewone tunische steek. Maak direct daarna een full stitch en doe dit tot de middensteek. Meerder hier en maak weer een full stitch tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen met een gewone tunische steek en maak de kantsteek. Haak een teruggaande rij en wissel bij de laatste doorhaling naar Allora (kleur 3).

Wanneer je met meer kleuren Allora haakt, wissel je hier van kleur. Met de hand-dyed variant haak je tot en met rij 15 met Allora hand-dyed:
Rij 2: herhaal rij 1 maar wissel bij de laatste doorhaling naar Allora kleur 2.

Rij 3: herhaal rij 1 maar wissel bij de laatste doorhaling naar Allora kleur 1.

Rij 4-15: herhaal rij 1 t/m 3, wissel bij de laatste doorhaling van rij 15 naar Aruba.

Hecht Allora kleur 1, 2 en 3 óf Hand-dyed af.

We gaan nu een ander patroon haken.

Let op bij het meerderen in dit patroon: je steekt dus in de bovenlus in voor de middensteek en je maak ook een full stitch in die opening. 

Rij 16 met Aruba: haak 2 steken samen als gewone tunische steek. *Haak 2 steken averecht samen, maak een steek in de bovenlus na deze 2 steken*. Herhaal * * tot het midden en meerder. Herhaal * * weer tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen als gewone tunische steek en haak de kantsteek. Haak een teruggaande rij.

Rij 17 - 23: herhaal rij 16. Aan het einde van de heengaande rij 23 hechten we Brillino kleur 1 aan. Haak de terugaande rij met Brillino.

Rij 24 heengaand met Brillino: herhaal rij 16

Rij 24 teruggaand: pak Aruba weer op en haak een teruggaande rij. Hecht Brillino af.

Rij 25 en 26: herhaal rij 16. Aan het einde van rij 26 heengaand hechten we Allora (kleur 1) aan. Hecht Aruba af en haak een teruggaande rij met Allora.

We gaan nu een ander patroon haken.

We gaan de aangepaste gewone tunische steek haken. Hierbij steek je door de lus EN tegelijkertijd door de bovenlus tussen de 2 steken. De steek wordt hierdoor wat compacter en rechter.

Rij 27: haak 2 steken samen als gewone tunische steek. Haak de aangepaste gewone tunische steek tot de middensteek. Meerder en haak weer de aangepaste gewone tunische steek tot de laatste 3 steken. Haak 2 steken samen als gewone tunische steek en haak de kantsteek. Haak een teruggaande rij.

Rij 28-31: herhaal rij 27, eindig met een heengaande rij met Allora (kleur 1). Hecht Brillino kleur 2 aan en haak een teruggaande rij.
Alleen wanneer je met verschilende kleuren Allora haakt: Hecht Allora kleur 1 af.

Rij 32: herhaal rij 27 heengaand en hecht Brillino aan het einde van de heengaande rij af en hecht Allora kleur 2 aan. Haak een teruggaande rij met Allora kleur 2.

Rij 33-37: herhaal rij 27 eindig met een heengaande rij met Allora (kleur 2). Hecht Brillino kleur 1 aan en haak een teruggaande rij.

Rij 38: herhaal rij 27 heengaand, hecht Brillino af. Haak de teruggaande rij met Allora (kleur 2) en hecht deze daarna af.

Werk alle draadjes weg.

 

 

Bekijk hier de tutorial: