Tunische Summer Vibes CAL2021 - patroon deel 6

1 jun. 2021

We hechten Aruba aan. Maak de laatste doorhaling van de vorige rij met Aruba. We haken in dit patroon gewone teruggaande naalden, dus voor 1 rij wordt alleen de de heengaande naald beschreven.

Meerderen: steek voor de middensteek in de ruimte tussen de steken van voor naar achteren in (full stitch), haak de middensteek als een breisteek, maak ook weer na de middensteek een full stitch. Plaats een stekenmarkeerder om de middensteek.

Rij 1: haak 2 steken samen met de gewone tunische steek, *maak een omslag, haak 2 steken samen*. Herhaal * * tot de middensteek. Meerder en herhaal weer * * tot 3 steken voor het einde. Haak 2 steken samen en haak de kantsteek.

Rij 2: haak 2 steken samen met de gewone tunische steek, waarvan de tweede steek de omslag is van vorige rij. *Haak een breisteek en haak een full stitch*. De rechte breisteek maak je in de 2 samengehaakte steken van de vorige rij en de full stitch maak je direct daarna voor de omslag van de vorige rij. Herhaal * * tot 2 steken voor het midden. Maak tweemaal een rechte breisteek, meerder, en herhaal * * tot 3 steken voor het einde. Haak 2 steken samen en haak de kantsteek. 

Rij 3: haak 2 steken samen met de gewone tunische steek. Haak de rechte breisteek tot het midden, meerder en haak de rechte breisteek tot 3 steken voor het einde.

Herhaal rij 1 t/m 3 nog 3 keer (Je haakt dus totaal 4 keer rij 1 t/m 3). Hecht bij de laatste doorhaling Allora kleur 3 samen met Brillino kleur 2 aan (met dubbele draad dus).

Herhaal rij 1 t/m 3 in Allora kleur 3 samen met Brillino kleur 2. Hecht Brillino kleur 2 af en herhaal rij 1 t/m 3 nog 2 keer in Allora kleur 3. Hecht in de laatste doorhaling Allora kleur 2 aan en hecht Allora kleur 3 af.

Haak 10 rijen de rechte breisteek met Allora kleur 2 met de minderingen aan de zijkanten (2 steken samenhaken) en de meerderingen in het midden. Hecht in de laatste doorhaling Brillino kleur 1 aan en hecht Allora kleur 2 af.

Haak 1 rij de rechte breisteek met Brillino met minderingen en meerderingen. Hecht in de laatste doorhaling Allora kleur 1 aan en hecht Brillino af.

Haak 10 rijen de rechte breisteek met Allora kleur 1 met de minderingen aan de zijkanten (2 steken samenhaken) en de meerderingen in het midden. 

Bekijk hier de tutorial: