Winter Around the Corner CAL2018 - de rand

23 nov. 2018

Het is echt de laatste week van deze superleuke CAL! We gaan een rand haken om de sjaal een leuke afwerking te geven. We haken hiertoe in zijwaartse richting, en nemen aan het einde van elke rij een steek uit de kantsteek van de sjaal op. Het filmpje onderaan met Summer Lace laat ook zien wat we bedoelen.

In de winterversie gaan we de restjes wol opmaken die we nog hebben en we gaan de Glam gebruiken voor de rand. We haken bovendien de rand voor het grootste deel ook met 2 kleuren.

Hecht kleur 1 aan aan de goede kant van het werk in de hoek waar we zijn geëindigd in week 6. Haak 2 lossen en ga een gewone tunische steek maken. Haal een lus op in de losse en haal een lus op in de kantsteek. In de teruggaande rij gelijk door 2 lussen halen.

In de volgende rij neem je een lus op in de eerste steek, neem een lus op in de 2 samen doorgehaalde lussen en in de kantsteek.

Hierna gaan we Glam aanhechten. Haak de teruggaande rij met Glam en haak een heengaande rij met Glam. Pak dan voor de teruggaande rij kleur 1 weer op. Wissel elke teruggaande rij van kleur.

Ga zo door tot je 8 lussen op je naald hebt. Haak vanaf nu de eerste 2 steken samen (1 steek minderen), zodat je steeds 8 steken blijft houden. Haak zo verder tot je alle kantsteken hebt opgenomen van week 6.

Langs week 5 alleen met de Glam haken (als je wilt, kun je de glam in de rechte tunische steek haken, de gebreide steek).

Langs week 4 Glam afwisselen met restje van een kleur naar keuze.

Langs week 3 Glam afwisselen met restje van een andere kleur naar keuze.

Langs week 2 alleen met de Glam haken (als je wilt, kun je de glam in de rechte tunische steek haken, de gebreide steek). 

Langs week 1 weer Glam afwisselen met kleur 1. Als je bijna bij het einde bent, minder je 2 steken per rij. Je hecht af als je nog 3 steken over hebt.

Bekijk hier het filmpje met meer uitleg hoe je de rand haakt. Wij nemen in de winterversie 1 steek op per kantsteek over de gehele sjaal en we haken bijna de gehele rand met 2 kleuren (afwisselend glam met Cool Wool Big).