Winter Around the Corner CAL2018 - patroon week 6

16 nov. 2018

Welkom bij het laatste patroon van de sjaal zelf. Volgende week komt het patroon van de rand.

Deze week gaan we eerst kleur 1 met kleur 5 afwisselen en daarna kleur 1 met 4 afwisselen.

We gaan nu aan 1 kant minderen, door altijd door 2 lussen te halen bij de eerste teruggaande steken en dan bij heengaande niet in die laatste lus een steek op te nemen.

Patroon

Hecht kleur 5 aan, haak een teruggaande rij en haak een gewone tunische steek in de heengaande rij (als overgang naar de volgende steek).

Rij 1: Pak kleur 1 weer op en haak een teruggaande rij, haal hierbij ook bij de eerste teruggaande steken door 2 lussen. Haak steeds afwisselend een gewone tunische steek en een verdraaide breisteek. Neem in de laatste lus geen steek meer op (1 geminderd) en haak wel de kantsteek.

Rij 2: Pak kleur 5 weer op en haak een teruggaande rij, haal hierbij ook bij de eerste teruggaande steken door 2 lussen. Haak steeds afwisselend een verdraaide breisteek en een gewone tunische steek (zodat ze verspringen, boven de gewone tunische steek maak je nu een gedraaide breisteek en vice versa). Neem in de laatste lus geen steek meer op (1 geminderd) en haak wel de kantsteek.

Blijf rij 1 en 2 herhalen en haak 11 rijen met kleur 5. En eindig met een heengaande rij in kleur 1.

TIP: met kleur 1 begin je dus met een gewone tunische steek en met kleur 5 begin je met een verdraaide breisteek.

Bekijk hier de tutorial van de steken, patroon gaat verder onder het filmpje:

Hecht kleur 4 aan en blijf minderen in elke teruggaande rij. Haak een heengaande rij in de gewone tunische steek.

Blijf nu minderen en blijf kleur 1 en 4 afwisselen en blijf de gewone tunische steek haken. Ga zo door tot er nog 2 steken over zijn en kant deze af. Werk alle draadjes in de sjaal weg. Dan zijn we klaar om volgende week de rand te gaan haken!