Gratis haakpatroon stola Trecolori

4 berichten 27 jan. 2015

Elk jaar kijken we met z’n allen uit naar de Linea Pura garens van Lana Grossa! Naast oude bekenden is er ook een compleet nieuw garen, Trecolori !
Het kleurverloop van dit garen is zo mooi, dat verdient een introductie- aanbieding !

Niets fijner dan om op een lenteavond je te hullen in een heerlijke sjaal, dus is Francis aan het haken geslagen en heeft deze lentesjaal bedacht ! Te bestellen in 5 kleuren, de bol Perla krijg je van ons!

Deze geweldige sjaal is gemaakt van 5 bolletjes Trecolori en 1 bolletje Perla voor de rand.
Haaknaald 5 mm

Patroon

Zet 4 lossen op, haak een stokje losse, stokje losse en een stokje in de eerste opzetlosse.

We gaan nu elke toer aan de randen en in het midden meerderen. Haak hiertoe aan het begin 5 lossen en een stokje op het laatste stokje van de vorige toer, haak een stokje om de losse. Haak op elk stokje dat je tegenkomt een stokje. In het midden haak je een stokje, losse, stokje om de losse van de vorige toer. Haak weer op elke stokje een stokje. Aan het einde van de toer haak je in het lossenboogje van de vorige toer twee stokjes, een losse en nog een stokje.

Dit doe je 31 toeren (opzettoer niet meegeteld).

Klein schema uit de losse pols getekend, hopelijk verduidelijkt dit het patroon genoeg, blijf toer 3 herhalen.

Vervolgens gaan we dubbelestokjes haken met een losse ertussen. Aan de rand haak je 6 lossen en een dubbelstokje op het laatste stokje. Dan haak je een losse en een dubbelstokje op om de losse en vervolgens haak je steeds een losse en een dubbelstokje waarbij je 1 steek overslaat. In het midden haak je een dubbelstokje, een losse, een driedubbelstokje, een losse en een dubbelstokje om de losse van de vorige toer. Je haakt weer een losse en een dubbelstokje waarbij je een steek overslaat tot het einde. In het laatste lossenboogje haak je een dubbelstokje, losse en een dubbelstokje. Dit doe je 5 toeren.

Nu haak je langs de hele rand een toer vasten met Trecolori. Zowel langs zijranden als bovenrand.

We gaan nu afsluiten met de Perla. Je hecht de Perla aan de zijrand aan. Je haakt een vaste, 5 lossen, sla 3 steken over en haak een vaste. Herhaal dit tot beide zijranden zo zijn omgehaakt. Keer je werk en haak 3 vasten, een picot, 2 vasten om het lossenboogje en haak een halve vaste op de vaste van de vorige toer. Een picot zijn 3 lossen die je sluit met een halve vaste in de eerste losse. haak zo al de lossenboogjes om en haak als laatste nog een rand vasten langs de bovenrand.

 

 


4 berichten


 • Berlinda 23 februari 2015 om 16:06

  ik ben nu met de 4e bol tricolore bezig en zou nu met de dubbele stokjes rand beginnen maar heb nog 1 bol tricolore klopt dit? Dus zou je 2 bollen tricolore voor de rand en vasten rand nodig hebben….. Hoe breed en lang wordt de sjaal eigenlijk


 • Knotten 31 januari 2015 om 12:32

  Hoi Tanja en Monique,

  Ik heb inmiddels een kleine tekening erbij geplaatst. Het idee is, dat je aan het begin, in het midden en aan het einde van de toer meerdert. Voor de rest haak je stokje op stokje.
  Hopelijk geeft dat net iets meer duidelijkheid.

  groetjes,

  Francis


 • Monique 31 januari 2015 om 00:17

  hoi, ja ik kwam er ook al niet uit. Begon al bij toer 1 eigenlijk. Kan iemand misschien een diagram maken, “leest” wat makkelijker. Ik heb het zelf al geprobeerd maar kom er niet uit omdat ik niet weet welke toer fout is. Groetjes Monique


 • Tanja 29 januari 2015 om 13:30

  Hallo,
  Ik heb een vraag over de 2 e toer:
  Er staat…. Aan het einde van de toer haak je in het lossenboogje van de vorige toer twee stokjes.
  Als ik naar het begin van deze toer kijk, verwacht ik tussen die twee laatste stokjes in t lossenboogje ook nog een losse.
  Dus dan zou toer 2 zijn:
  5 losse, stokje, losse, stokje, stokje, stokje losse stokje, stokje, stokje, stokje, LOSSE, stokje, losse, stokje?

  Klopt dit? Of begrijp ik t verkeerd?

  Als vast bedankt voor jullie reactie.

  Groet Tanja


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.