Gezondheid en haken

33 berichten 15 mrt. 2024

Jullie hebben al een tijdje niet meer van mij gehoord en dat vind ik eigenlijk wel jammer. Soms rent je leven aan je voorbij. Dat gevoel kennen we allemaal wel toch?

Daarbij vind ik dat ik heel gezegend ben dat ik als hobby heb om te breien en haken. Het is niet alleen ontspannend om te doen, ik vind het ook enorm voldoening gevend! Ik blijf het zo heerlijk vinden om bolletjes en kleuren bij elkaar te zoeken, een klein idee te hebben wat ik ervan ga maken maar daar lekker verder over te broeden en dan uiteindelijk iets te maken waar ik enorm blij van word.

Dan vind ik het ook heerlijk om dat met jullie te delen en dus te inspireren! En het is zo heerlijk als jullie dan ook nog eens enthousiast over zijn. Het is moeilijk in woorden te vatten hoe dat werkt, maar het creëren door te haken, breien of tunisch haken, is gewoonweg zo heerlijk en ontspannend om te doen. Je kunt mij midden in de nacht wakker maken en dan ga ik gewoon haken, hahaha!

Maar de titel van deze blogpost suggereert gezondheid. Ik twijfelde of ik deze blog ging schrijven of niet, maar ik vind dat ook dit stukje gedeeld zou moeten worden om te inspireren. Er is niets heel ernstigs met me aan de hand, maar ik kreeg wel een teken van mijn lichaam dat ik een pas op de plaats moet maken.

Al enige maanden hoor ik slecht aan één oor en ik dacht dat even uit te laten spuiten en toen dacht ik een buisje te laten plaatsen, maar bij de KNO arts kwam naar voren dat er mogelijk iets ernstiger aan de hand is. Er zou een goedaardige tumor achter mijn oor kunnen zitten die mijn gehoor aantast.

Nu merk ik, of dat nu wel zo is of niet zo is, dat het voor mij een wake-up call is om na te denken over mijn instelling in het leven, ook al klinkt dat misschien wat groot. Ik realiseerde me dat ik me toch te veel laat leiden door zorgen, stress, piekeren.

Knotten is echt wel uitgegroeid tot een bedrijf. Waardoor ik enigszins afgeweken ben van de creativiteit en liefde voor de mooie materialen en breien en haken. Ik ben in de bedrijfsvoering gezogen. Maar ik realiseer me nu meer dan ooit, dat juist de liefde mij verder helpt. De liefde voor de wol, de liefde voor het breien en haken, maar ook de liefde voor het inspireren, de liefde voor de Knotjes en zeker ook de liefde voor en van jullie!

Dus zomaar even wat gedachtespinsels in de onzekere tijd dat nog niet duidelijk is wat er precies aan de hand is. Waar ik wel enorm gesteund word door mijn ontzettend lieve gezin, ook daarin ben ik enorm gezegend. Maar ook word ik gesterkt door de creatieve uitingen die ik mag creëren en overbrengen.

Haken en breien naar gezondheid, daar geloof ik in!

Liefs,
Francis


33 berichten


 • Esther 15 april 2024 om 20:36

  Lieve Francis.
  Heel veel sterkte en Beterschap
  Veel liefs Esther


 • Kristina 12 april 2024 om 10:03

  Wat een droevig nieuws! Tegelijk moedig en menselijk warm dat je dit met ons deelt en ik hoop dat de community die jij gecreëerd hebt en waar wij vriendschap uit halen, jou de warmte die je zelf altijd uitstraalt in veelvoud kan teruggeven en laten ‘terugvoelen’.
  Veel sterkte en warmte. Dikke knuffel, als een heerlijk warme sjaal en welgemeend!


 • Berlinda 27 maart 2024 om 15:11

  Och lieve Francis dat is even schrikken zeg! Ik hoop dat jij ondertussen meer weet en dat jij goede berichten mag ontvangen. Gelukkig heb jij je liefde voor wol, garens en creativiteit nog en kun jij hier nu misschien weer meer tijd aan besteden. En neem je tijd om te rusten en te ontspannen en weer energie te krijgen, wij duimen voor goede berichten voor jouw en je gezin en natuurlijk de Knotjes want wat heb jij een mooie winkel neergezet


 • Annick 25 maart 2024 om 21:45

  Een hele dikke knuffel om je te steunen in deze onzekere en moeilijke tijden!
  🧸 💝 💝 💝


 • Clairette 22 maart 2024 om 16:23

  Lieve Francis
  Best heftig om te lezen, ik wens je alle goeds, beterschap. Veel liefde.
  Liefs Clairette


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.