Knotten Diamant CAL2018

1 bericht 19 jul. 2018

We gaan het bij Knotten weer doen! We starten een CAL op vrijdag 31 augustus 2018. De voorverkoop start op vrijdag 20 juli 2018. We hebben een leuke voororderkorting die steeds minder wordt naar de startdatum toe. We beginnen met 25% korting, en elke week wordt dat 5% minder. Dus vanaf 27 juli 20% korting, vanaf 3 augustus 15% korting, vanaf 10 augustus 10% korting en vanaf 17 augustus tot de startdatum 5% korting.

Wat is een CAL? 

De afkorting staat voor CrochetALong, oftewel samen haken. Er komt om de 2 weken een patroongedeelte vrij. We starten op 31 augustus met het eerste patroon en dan 2 weken later komt het 2e deel van het patroon. Zo haakt iedereen tegelijkertijd samen aan hetzelfde patroon en dit geeft een superfijn samenhorigheidsgevoel!

Wat gaan we nu maken?

De CAL van Knotten is een aparte deze keer. We gaan 2 driehoeken maken. Deze 2 driehoeken maken we aan elkaar tot een plaid. De plaid wordt circa 225 cm bij 165 cm. Waarom 2 driehoeken? Dat is het leuke eraan, je kunt de 2 driehoeken in 2 kleuren maken voor een heel speciale diamant. Natuurlijk kun je 'm ook in 1 kleurtint maken, zoals de groene op de foto. Of je maakt maar 1 driehoek en dan heb je opeens een supergrote stola!

Welke kleuren zijn er dan?

We hebben pakketten in 5 kleurstellingen samengesteld! Deze kleuren zijn zeker onderling te combineren, maar een plaid in 1 tint is natuurlijk ook een optie. Hieronder zijn wat teaserfoto's te vinden.

 

Welke haaknaald heb ik nodig?

Deze CAL wordt gehaakt op haaknaald 4,5 en 5 mm. Weet je van jezelf dat je een wat vaste hand van haken hebt, gebruik dan een 5 en 5,5 mm haaknaald. De wol wordt met een grotere haaknaald gehaakt dan vermeld op het etiket omdat de plaid soepel moet vallen.

Welk materiaal wordt gebruikt?

In deze unieke CAL2018 gebruiken we het garen Cool Wool van Lana Grossa en we haken wat details met Silkhair van Lana Grossa. We werken in dit ontwerp met een kleurverloop in 1 tint. Van kleur 1 hebben we 1 bol nodig, van kleur 2 gaan er 3 bollen in, van kleur 3 gebruiken we 4 bollen, kleur 4 zijn 5 bollen en kleur 6 worden 6 bollen gebruikt. Van de Silkhair gebruiken we 1 bol van 25 gram.

De Cool Wool is een 100% zachte merinowol die wasbaar is. Deze wol haakt zalig! Ook is deze mooi te verwerken in een plaid of stola omdat hij zich zo mooi vormt na het opspannen!

Waar komen de patronen te staan?

De patronen verschijnen om de week op onze site.

Wat let je nog? Haak ook aan!

Wij hebben er superveel zin in! We hopen jullie ook en dat jullie ook lekker mee gaan haken!


1 bericht


 • Katy Wijnants 23 juli 2018 om 13:00

  Hallo,
  Ik ben op vakantie als jullie starten met het patroon, verlof van 18/08 tot 15/09.
  Mijn vraag is nu, kunnen jullie het patroon ook eventueel versturen, ik heb namelijk de wol al aangekocht en zou graag al beginnen haken op vakantie?
  Tijdens mijn verlof heb ik geen pc, daarom mijn vraag.
  Groetjes Katy


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.