Mutsen haken voor kinderen van de voedselbanken - Knottens Helping Hat

9 berichten 10 dec. 2016

UPDATE UPDATE UPDATE

We doen een klein rondedansje ! We hebben ons 1e doel van 250 mutsen gehaald! Dankjulliewel allemaal alvast, maar we gaan gewoon verder. Er zijn 35.000 kinderen, dus dat halen we niet, maar misschien halen we de 500 mutsen? De eerste 250 mutsen gaan dus onderweg al naar de kinderen!

Om de actie een totaalsucces te maken, hebben we de pakketten waarvan we 5 euro doneren aan de kinderen van de voedselbanken in de aanbieding gedaan. We willen er natuurlijk zoveel mogelijk verkopen om zoveel mogelijk te kunnen doneren! Haak en / of brei je zo ook nog mee?

We gaan een leuke actie starten waarmee we met een klein gebaar kinderen in Nederland blij hopen te maken. We vragen jullie hulp! We willen mutsen gaan haken en breien voor de Kinderen van de voedselbanken

Hoe is het ontstaan? 

Wij de Knotjes wilden deze winter graag iets bijdragen aan het goede doel. We hebben contact gehad met de stichting Kinderen van de voedselbanken en zij zijn zeer blij met dit initiatief en het idee om kinderen een zelfgemaakte muts te geven. De Stichting Kinderen van de Voedselbank is opgezet door een aantal vrijwilligers die zich inzetten tegen de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede in Nederland, voor kinderen waarvan de ouders gebruik moeten maken van de voedselbank. 

Een idee waar we wel heel veel hulp bij nodig hebben. We willen zoveel mogelijk kinderen een zelfgemaakte muts kunnen aanbieden, maar het minimale streven is 250 mutsen.

Wie steunen ons?

Elke muts krijgt een persoonlijk kaartje met ruimte om jouw naam en eventueel een leuke boodschap op te schrijven. Dit is mogelijk gemaakt door drukkerij Tan Heck uit Delft. We krijgen wol gedoneerd van Lang Yarns en Phildar om de mutsen te maken. InStore Conceptstore helpt ons met de communicatie rondom deze campagne. Lu-St stelt hun zaak 2 ochtenden open om mutsen te komen haken en/of breien. En we verwachten nog meer Delftse ondernemers die zich gaan verbinden met de Helping Hat.

Wat kun jíj doen?

Kom op de woensdagochtenden van 10 tot 12 uur en op de vrijdagmiddagen van 14 tot 16 uur bij Knotten in Delft aan de Voldersgracht 23 mutsen haken en breien. We starten woensdag 9 november en vrijdag 11 november en dit loopt tot en met eind januari. Ook verzorgen we op zondag 11 december en zondag 8 januari bij Knotten een workshop muts haken voor het kleine bedrag van 7,50 euro waarbij je voor jezelf een muts kunt leren haken en er dan eentje kunt maken voor de kinderen. We zorgen voor extra lekkers en gezelligheid in deze workshop. 

Bovendien hebben we op 2 woensdagochtenden in januari een inloopochtend bij Lu-St. Op woensdagochtend 11 en 18 januari tussen 10 en 12 uur op richten we bij Lu-St aan de Voorstraat nummer 8 in Delft een tafel in en zorgen we voor begeleiding om mutsen te haken. Lu-St zorgt voor de koffie en gezelligheid. Meld je hiervoor aan via onze site.

Bij De Sjees op de markt hebben we 2 maandagavonden, waar we de ruimte kunnen gebruiken en 2 consumpties per persoon krijgen. Op maandag 21 november en maandag 12 december gaan we mutsen maken bij de Sjees, wij zorgen voor de begeleiding. Meld je aan via onze site.

Door de overweldigende response, gaat het heel hard met de gesponsorde wol. Dus deze bewaren we voor op locatie te komen haken en breien. Maar woon je op afstand en wil je toch graag meedoen met een groepje enthousiastelingen? Bestel dan Phil Looping met 25% korting met code 'HelpingHat' bij het uitchecken. 

De patronen voor de mutsen zijn hier te vinden

 

 

 

 

 


9 berichten


 • brigitte ros 21 november 2016 om 17:43

  Hoi Francis,

  Heb de wol binnen. Als de mutsen af zijn kan ik ze dan naar jullie sturen?

  Gr Brigitte


 • Marijke de Laat-Sax 20 november 2016 om 06:24

  Goedemorgen.
  Ik handwerk graag en wil aanstaande vrijdag 25 november starten in de vrijdaggroep aan de Voldersgracht 23. Is er nog plaats? Het staat al genoteerd in mijn agenda.
  Marijke


 • Stichting kinderen van de voedselbank 15 november 2016 om 10:52

  Beste Knotjes en alle helpende handjes.

  Graag willen vanuit Stichting kinderen van de voedselbank iedereen meer dan bedanken voor dit geweldige initiatief, gezien het enthousiasme en professionaliteit waarmee dit is opgezet, zijn wij er van overtuigd dat het een groot succes gaat worden.

  Super bedankt en uiteraard heel veel succes, jullie doen er een hoop goeds mee voor kinderen welke dit ook echt verdienen.

  KvdV.


 • mackens 15 november 2016 om 07:46

  ik woon in Belgie, wil graag meedoen aan mutsen haken sturen jullie me een patroon en dan stuur ik een muts weer


 • Mathilde 10 november 2016 om 18:29

  Had er over gelezen en doe wel mee met de mutsen .kom een dezer dagen wel wat wol ophalen.
  Wil in januari ook wel meedoen . Leuke initiatieve
  Gr Mathilde


Laat opmerking achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.